Bij een gezond lijf hoort een gezonde mond en andersom. Je gezondheid is zeker in deze tijd heel belangrijk. Daar hoort ook een gezonde mond bij.
Poets 2x per dag je tanden en reinig ook tussen je tanden en kiezen met rager of stoker. Bezoek je mondhygiënist regelmatig. Ook nu in coronatijd.
Er wordt in de mondzorg gewerkt met een streng hygiëneprotocol (de Leidraad Mondzorg Corona).

Aanmelden mondhygiënist

Editie 2021 heeft inmiddels plaatsgevonden

 

Week van de Mondhygiënist 2021

De Week van de Mondhygiënist van 15 t/m 21 maart staat in de startblokken. Natuurlijk willen wij aandacht blijven vragen voor het werk van de mondhygiënist en het belang van een gezonde mond benadrukken. Ook in deze afwijkende situatie. We willen deze bewustwordingsweek in ere houden. De negende editie kan doorgang vinden. Hetzij enigszins aangepast naar een week met meer online activiteiten. Met als thema:
‘Stralen doe je met een gezonde mond!’

Mocht dit thema je bekend voorkomen, maart 2020 is deze landelijke campagne ook gelanceerd, maar helaas moest deze bij de start afgebroken worden i.v.m. de uitbraak van het Coronavirus. We brengen deze campagne graag opnieuw met jou uit.

Sponsor Colgate zal deze bewustwordingsweek opnieuw ondersteunen. O.a. door een campagne i.s.m. drogist Etos en het beschikbaar stellen van samples. De actie is zichtbaar in de Etos-folder en op het mondzorgschap in de Etos-filialen. Etos deelt aan de consument, bij aankoop van mondzorgproducten, een voucher uit die recht geeft op een check-up van max. 15 minuten + advies bij een deelnemende NVM-mondhygiënist*. Ook sponsor GSK stelt samples beschikbaar.
* De Etos-klant koopt in de Etoswinkel twee elmex actieproducten. De consument kijkt op de actiewebsite waar een deelnemende praktijk zit. De consument neemt contact op met een deelnemende praktijk. Als praktijk kun je de check-ups in overleg met de consument zelf in je agenda inpassen. De Etos-klant levert als bewijs de voucher in. De vouchers zijn geldig tot en met woensdag 30 juni 2021.

NVM-mondhygiënisten bereidt een landelijke campagne voor. Jou willen we als NVM-lid vragen de campagne regionaal en lokaal te ondersteunen met behulp van de aangeboden online toolkit en het drukwerkpakket per post (indien aangevinkt).

Wat kun je verwachten?

 • Een grote online campagne
 • Samplepakketten voor deelnemende mondhygiënistenpraktijken (elmex/GSK-samples)
 • De Week van de Mondhygiënist in de Etosfolder en op het Etosmondzorgschap.
 • Bij aankoop van twee elmex mondzorgproducten deelt Etos aan de consument een voucher uit die recht geeft op een gratis check-up van max. 15 minuten + advies bij een deelnemende NVM-mondhygiënist
 • Een online vragenuurtje met de mondhygiënist op Etos Facebook.
 • Een Week van de Mondhygiënist-promotiepakket online en indien gewenst per post.
 • Een interview met NVM-bestuurslid én tevens mondhygiënist Nikky Huisman in de gezondheidsbijlage Zorg &Welzijn van de Telegraaf.
 • Een fullcolour advertentie in de Telegraafbijlage.
 • Influencers die op Instagram verslag uitbrengen over hun bezoek met kind aan de NVM-mondhygiënist.
 • Jouw praktijk vermeld op de website weekvandemondhygenist.nl
 • NIEUW: (online) poetslessen geven aan basisschoolkinderen i.s.m. het Ivoren Kruis en elmex. Lees er alles over op deze pagina.
 • NIEUW: Clubhouse-sessies – Nederland in gesprek met de mondhygiënist – een week lang sessies op Clubhouse.
 • Organiseer zelf een online meet & greet met jou als mondhygiënist.
 • Persbenadering door NVM-mondhygiënisten.

Aandacht vragen kan zijn door flyers uit te delen, door poetsles te geven op een school (kan ook online of met filmpje), door samenwerking te zoeken met een  gezondheidscentrum, door check-ups van 15 min. aan te bieden aan Etos-klanten, door de sociale media te bombarderen. Alles is denkbaar. Uiteraard alles binnen de haalbare grenzen, deze periode waarin het Coronavirus een rol speelt in ons leven.

Meedoen is simpel … laat je gegevens hieronder achter en dan wordt automatisch een toegangscode voor de promotietoolkit toegestuurd.

NB. Alle deelnemers krijgen een samplepakket toegestuurd van sponsor Colgate (elmex) en GSK (Sensodyne).

 

Samen maken we de boodschap groot!

>> 2 KRM-punten worden automatisch bij deelname toegekend! <<

 

Ja, hierbij meld ik mij aan voor deelname aan de Week van de Mondhygiënist van maandag 15 t/m zondag 21 maart 2021 en ik wil de (digitale) toolkit ontvangen.*
* Algemene Voorwaarden deelname Week van de Mondhygiënist maart 2021
* Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 28 februari 2021. Na die tijd inschrijven betekent dat het samplepakket helaas niet meer kan worden toegestuurd.


Mijn activiteiten in de Week van de Mondhygiënist:

Meer informatie over de Etos-actie
(a.u.b. dag, tijd en locatie aangeven voor de actiewebsite)
(a.u.b. dag, tijd en locatie aangeven voor de actiewebsite)

*Indien je voorlichting geeft in de praktijk, vink hieronder a.u.b. de dag(en) en tijd(en) aan, zodat deze verschijnen op de actiewebsite. Bij tussentijdse wijzigingen stuur een mail naar weekvandemondhygienist@mondhygienisten.nl.